събота, 28.09.24
11.8 C
София
15 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Блинкън изрази съжаление за броя на убитите палестинци

      Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън приветства решението на Израел да приеме „хуманитарна пауза“ в нападението си в северната част на Ивицата Газа, но заяви, че е необходимо да се направи „много повече“ за защита на мирното население, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

      „Мисля, че е постигнат напредък“, каза Блинкън по време на посещение в Делхи. „Но също така заявих много ясно, че все още има много работа за вършене по отношение на защитата на цивилното население и доставянето на хуманитарна помощ“, допълни той. САЩ работят по „конкретни планове за това“, подчерта водещият американски дипломат.

      Той заяви, че тези ежедневни 4-часови „паузи“ ще дадат възможност за „спасяване на човешки животи“ и предоставяне на повече помощи за ивицата Газа, обсадена от израелската армия след кървавото нападение на „Хамас“ на 7 октомври.

      „В същото време трябва да се направи много повече за защита на цивилното население и да се гарантира, че то получава хуманитарна помощ“, добави Блинкън. „Твърде много палестинци бяха убити“.

      Днес ръководителят на американската дипломация завърши обиколка в Близкия изток и Азия, която включваше посещения в Израел миналия петък и в окупирания Западен бряг в неделя. Днес той също така потвърди, че САЩ подкрепят евентуалното прилагане на решението с две държави, единствен начин за постигане на „справедлив и траен мир“.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ