понеделник, 30.09.24
8.5 C
София
13 C
Пловдив
11.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДЕЦА ОТ ЦЕНТРОВЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ

      Над хиляда деца и младежи от центровете за настаняване от семеен тип ще започнат училище на 15 септември, информираха от Агенцията за закрила на детето.

      За всяко от тях е избрана подходяща образователна институция съобразно индивидуалните възможности, за да бъде гарантиран равния достъп до образование.
      През учебната 2015/2016 г. 550 от децата ще посещават общообразователни училища. За по-лесната им интеграция и адаптация към новата среда и учебния процес част от тях ще бъдат подпомагани от ресурсни учители, които са осигурени от Министерство на образованието.
      43 от младежите ще продължат образованието си в професионални гимназии, където ще придобият професия. За 58 момчета и момичета е осигурена индивидуална форма на обучение. Част от децата с увреждания от новите центрове ще посещават помощни училища. За най-тежко увредените деца, които не могат да посещават училище са сформирани изнесени паралелки.
      В момента над 1600 деца и младежи живеят в новите Центрове за настаняване от семеен тип, Защитени жилища и Преходни жилища. По-голямата част от тях са деца с увреждания, преместени от домовете за деца с увреждания и от домовете за медико-социални грижи. Около 300 от настанените в новите къщички досега са живели в домовете за деца, лишени от родителски грижи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ