Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          Калин Стоянов поиска отстраняването на двама висши служители от ОДМВР-Стара Загора

          Министър Калин Стоянов и главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев проведоха днес, 05 януари, извънредно оперативно съвещание с директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната.

          Поводът  беше инцидентът от миналата година в Стара Загора и действията на полицейските служители.

          Министър Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора – на заместник-директора, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция и на началника на охранителна полиция.

          В откровен диалог между ръководството на МВР и директорите бяха отчетени пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание. В този смисъл министър Стоянов разпореди анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на състава. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол.

          Необходимо е да се промени коренно подходът на полицаите на терен към гражданите и да са пример за човешко отношение, категоричен е министър Стоянов.

          Ръководството на МВР предприема необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери.

          Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав.

          „Няма да толерираме никакви прояви на непрофесионално отношение и ще сме безкомпромисни при липсата на управленски контрол“, категорични са министър Калин Стоянов и главният секретар гл. комисар Живко Коцев.

          Снимка: БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions