неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Калин Стоянов: МВР ще събаря стари сгради, за да съхранява иззети коли

      МВР ще събаря стари сгради, за да съхранява коли, иззети от пияни и дрогирани шофьори. В момента предназначените места са на 100% препълнени. Това става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Калин Стоянов на въпрос от депутата от “Продължаваме промяната – Демократична България” Ивайло Мирчев,  дали паркираните около районните управления коли не пречат на движението и не заемат ли места за паркиране в синя и зелена зона.

      От началото на август м.г., откакто мярката да се отнемат коли на дрогирани и каращи с над 1,2 промила алкохол в кръвта водачи действа, МВР отдели 3 паркинга за тях – в с. Долни Богров, в Казичене и на паркинга на жандармерията, които вече са препълнени. От началото на февруари колите се паркират и в авторемонтната база на МВР.

      “В повечето районни управления конфискуваните коли се позиционират на служебни паркинги или във вътрешните дворове и не заемат паркоместа”, отговаря Стоянов. Но признава, че има проблем с 2 районни в София.

      Едно от тях е 1-о районно на бул. “Шипченски проход”, а в 3-о РУ в кв. “Красна поляна” колите са паркирани по тротоарите и на улицата, но ще бъдат преместени до дни. С помощта на кметовете МВР търси още терени за иззетите автомобили.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ