Search Suggestions
      събота, 26.10.24
      Search Suggestions

          АФЕРАТА “ЗЛАТНО ПАТЕ“: Съдебна деловодителка Малинова осъди прокуратурата за 100 000 лв.

          Софийският апелативен съд намали наполовина обезщетението, което прокуратурата е осъдена да плати на бившата съдебна деловодителка Даниела Малинова, която беше оправдана след почти 10 години по делото за имотна измама, станало известно като „Златното пате“. 

          Малинова заведе искове за общо 450 000 лева срещу прокуратурата, а през 2022 г. Софийският градски съд (СГС) осъди държавното обвинение да ѝ плати 180 000 лева за неимуществените вреди от незаконните обвинения, 10 000 лева за вредите от незаконното подслушване и 6000 лева за незаконно задържане, като общият размер на обезщетенията беше 196 000 лева.

          Аферата „Златното пате“ се заформя още от 2008 година. Тогава Бойко Борисов като кмет на София съобщи, че някой е фалшифицирал подписа му и така е прибрал апетитен общински имот от 14 дка в столичния квартал „Стрелбище“. Собственик на имота бил Петър Драшков, брат на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. По план имотът бил отреден за строеж на детска градина „Златното пате“ – име, което получи и аферата в медиите.

          Подсъдими в процеса също посочиха и Ивалина Трифонова, за която се твърди, че е измамила Драшков, представяйки се за служител на Общината и Даниела Малинова.

          В делото „Златното пате“ основен подсъдим трябваше да бъде Петър Драшков, но прокуратурата се забави и внесе обвинението му в съда един ден след абсолютния краен срок. 

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions