понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.3 C
Варна
Search Suggestions

      УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТЪТ „ПОСОКА:СЕМЕЙСТВО“

      Успешно приключи стартиралият през 2011 година проект „Посока: Семейство“, финансиран от Европейския социален фонд. Ръководителят по проекта Анна Темелкова обясни, че сред основните цели, които работещите екипи постигнаха от старта на програмата до 2015 година са запознаване обществото с процеса на деинституционализация, извеждане на децата от социалните домове и създаване на механизми за превенция на изоставянето.
      При първоначалното създаване на домовете за социални грижи тяхната цел е намаляване детската смъртност. В последствие тяхната роля се променя от лечебни заведения в социални домове, отглеждащи медицински здрави деца. Към 2014 година само 15 % от децата са здрави и без увреждания, като целта на участващите специалисти в проекта е постепенното преминаване от медицински модел на грижа, към такава в семейна среда.
      Голям е процентът и на успешно изведените и настанени в приемни семейства деца. От общо осемте домове, участващи в програмата, 36 деца са настанени в центрове от семеен ти, а 92 от тях са върнати на биологичните им родители.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ