събота, 28.09.24
11.8 C
София
15 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Митрополит Йоан призова да следваме примера и принципите на патриарх Неофит

      Днес изпращаме в последния му земен път Светейшия наш отец – патриарх Неофит. Прекланяме се пред неговата светла личност. Това заяви Варненският и преславски митрополит Йоан, който прочете от амвона словото по повод кончината на духовния баща на България – патриарх Неофит.

      „Преживяваме тежко и мъчително раздялата с него. Вярваме, че отсега и занапред православният ни народ има в лицето на Негово Светейшество още един усърден молитвеник и горещ ходатай пред Божия престол, който и във вечния живот ще продължава да се застъпва за своето паство, да измолва за отечеството Божията милост и любов“, каза митрополит Йоан.

      Той подчерта, че „всякога ще носим в сърцата си Негово Светейшество, който през целия си съзнателен и земен живот беше верен на Бога, който живееше според вярата си“.

      Митрополит Йоан заяви, че патриарх Неофит е бил образец за всички със своето поведение и действия. „Напътствията му ще бъдат постоянен коректив на нашите мисли и действия. Във всяка трудна ситуация ще се запитваме какъв би бил неговият подход за нейното разрешаване. Ще търсим неговото невидимо наставничество. Светлейшият наш патриарх Неофит живя и служи на паството с истинска християнска любов и вярност към Христа Сасителя и неговия нов завет човеците, който е завет и закон не на друго, а на любовта“, каза още той.

      „Единственият начин, по който можем да му благодарим за всичко сторено от него за нас, е и ние да му подражаваме в живота и делата си, да следваме примера и принципите му, които той следваше като наш от Бога даден ни духовен отец и първосветител“, призова митрополит Йоан.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ