вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      УДЪЛЖАВАТ УЧЕБНАТА ГОДИНА?

      Броят на учебните седмици вновия учебен план да бъде увеличен. Това предвижда просветното министерство за всички ученици без 12-и клас.
      Идеята ще се обсъди публично до две седмици. Учебният план предвижда децата от 1-ви до 4-и клас да са в класните стаи в продължение на 34 седмици, а тези от 5-и до 11-и клас – 36. Единствено срокът на обучение за текущата година при абитуриентите се запазва същият. Това автоматично променя графика на ваканциите за учащите. Децата от 1-и до 4-и клас ще приключват годината на 15 юни, а всички останали без завършващите дванадесетокласници – на 30 юни.
      По думи на МОН предложението е обвързано с факта, че българските ученици имат най-кратки занятия. С удължаването на учебната година ще се увеличи и вниманието от преподавателите към децата в класните стаи, защото по-кратката лятна ваканция ще влияе върху мотивацията на малчуганите, категорични са още от просветното министерство.
      Към момента първокласниците завършват на 24 май, а децата между втори и четвърти клас – на 31 май. От 5-и до 7-и клас се учи до 15-и юни, а до 30-и остават единствено гимназистите от 8-и до 11-и клас.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ