вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      ТУРСКАТА ПОЛИЦИЯ НАХЛУ В МЕДИЯ С ГАЗ И ВОДНИ ОРЪДИЯ

      Турската полиция влезе в централата на медийна група „Коза Ипек“ в Истанбул, като използва сълзотворен газ и водни оръдия, предаде БГНЕС. Властите са нахлули в сградата на медията, която е известна с критичните си възгледи срещу правителството в страната, защото трябвало да се приложи съдебна заповед за поемане на контрол върху холдинга.
      Това се случва проемни дни преди изборите за парламент в държавата, насрочени за 1 ноември. Служителите на реда са успели да влязат в основната зала на групата и да спрат излъчването на телевизионния сигнал на медията. Полицията е блокирала входа на сградата и не е допуснала никой от журналистите и екипа на „Коза Ипек“ да влязат вътре.
      Властите са използвали сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръснат насъбралата се тълпа. В медийната група влизат телевизия и вестник „Бугюн“, както и канала „Каналтюрк“, и ежедневникът „Милет“.
      Главният редактор на „Бугюн“ Тарик Торос заяви, че компанията не е била предупредена за подобни действия от страна на полицията.
      По-рано тази седмица съдът в страната реши контролните действия на „Коза Ипек“ да бъдат отнети заради „участие в действия на фетулахската терористична групировка“, визирайки движението на опозиционера Фетулах Гюлен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ