вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      30 000 ИСКАТ МЕДАЛИ ЗА ГРАНИЧАРИТЕ ОТ СРЕДЕЦ

      30 000 българи се подписаха в петиция за награждаване с държавно отличие на тримата граничари на Средец и посмъртна награда за загиналия граничар от свищовското село Ореше. Подписката беше организирана от проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей.

      Апелът на проф. Димитров е във връзка с инцидента от 15 октомври, при който трима български граничари влезнаха в сблъсък с група от около 50 нелегални афганистански имигранти. Тогава един от граничарите простреля смъртоносно чужденец. Все още тече разследване дали мигрантът е убит целенасочено или смъртта му е нещастен случай, вследствие от рикоширал куршум.
      Според Божидар Димитров граничарят, застрелял афганистанския гражданин трябва да бъде подкрепен, тъй като е стрелял предупредително по хора, които технически не се водят мигранти или бежанци, защото не са поискали нито един от двата статута.
      Тази сутрин, петицията беше внесена в Министерски съвет от д-р Костадин Георгиев – Калки, арх. Миломир Богданов, драматургът Христо Бойчев и юристът Стефан Стойков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ