сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Майката на Даная: Краят на живота й сложи началото на това да променяме

      „Краят на живота на Даная сложи началото на това да променяме. Вече виждаме резултатите. За няколко дни накарахме НЗОК да промени наредбите за скъпоструващи лекарства. Успяхме да накараме хората да говорят. Успяхме да покажем нуждата от национална детска болница“, каза в ефира на бтв Ани Стоянова, майката на Даная.

      „Аз прекрасно зная, че няма кой да върне детето ми. Искам други деца да не са на мястото на Даная и други родители да не са на мое място. Без обществен натиск няма да стане. Това не е моята битка, това е нашата битка“, посочи тя.

      „Ако трябва да направя равносметка в личен план за тази една година, бих казала, че фразата „времето лекува“ не е вярна. Напротив. Изостряш сетивата си. Липсата всеки ден става по-голяма. Все едно си пратила детето си на екскурзия и колкото повече време минава, толкова по-мъчно става“, допълни Стоянова.

      „Чакането на национална детска болница ни костваше много. Не можем да платим цената на погубените детски животи. Говорим за спасяеми животи. Далеч съм от мисълта, че не знам в какъв свят живея, че хора умират. Това е неизбежно, но когато става въпрос за спасяеми животи – закъсняхме“, подчерта тя.

      Фондация „Даная“ внесе в Министерския съвет, Народното събрание и министерство на здравеопазването 11 705 подписа за реформи в детското здравеопазване с конкретни предложения, с които промените да се случат. В инициативата се включиха граждани от 44 града и десетки села.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ