сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      АРЕСТУВАТ СИДЕРОВ И ЧУКОЛОВ ВЪВ ВТОРНИК

      Волен Сидеров и Десислав Чуколов са привикани в следствения арест във вторник. Лидерът на партия „Атака“ беше категоричен, че Сотир Цацаров се стреми да го задържи, защото депутатът е внесъл текстове за промени в Конституцията, ограничаващи правомощията на главния прокурор.
      Други от промените, които цели Сидеров, са главният прокурор да бъде избиран от парламента, а една четвърт от депутатите да могат да поискат неговото отстраняване.
      Лидерът на партия „Атака“ заяви готовност да се извини на всеки студент от НАТФИЗ, който е нагрубил с действията си. Той обаче беше категоричен, че не е проявил насилие към никого, а „вербална острота“.
      Адвокат Явор Нотев заяви, че поисканата мярка от Сотир Цацаров за постоянен арест, е очаквана, но защитата не е съгласна с нея.
      За разлика от предишното идване на Сидеров в съда, този път той реагира на медиийното присъствие видимо спокойно. Лидерът на „Атака“ и неговият съпартиец Десислав Чуколов се явиха в залата по обвинения в нанасяне на лека телесна повреда върху полицай. Става въпрос за случая на летище Варна от януари 2014 г. Днес бяха разпитани свидетели по делото. Съпартийци на Сидеров заявиха, че не полицаят, а техния лидер, е бил нападнат физически с удар в корема от униформения служител. Версията, която всички те поддържат е, че се е стигнало до конфронтация с органите на реда след показан среден пръст от случаен младеж към събралите се представители на „Атака“. Волен Сидеров е отправил искане към полицията за трите имена на въпросния младеж, но вместо това е получил удар от униформения служител. Следващият разпит на свидетели ще се състои на 17 декември.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ