събота, 28.09.24
11.8 C
София
15 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Доц. Огнян Минчев: Продължаваме промяната имат елитарно самочувствие

      Хората от „Продължаваме промяната“ имат специфично отношение към своето политическо участие.
      От една страна това са интелигентни, образовани хора, които обаче хиперболизират значението на факта, че са придобили диплома и опит в чужбина. Те смятат, че тяхното присъствие в българската политика е нещо, на което трябва да се гледа като на „подарък“ за страната ни.

      Това мнение изрази политологът доц. Огнян Минчев. 

      „Те имат елитарно самочувствие, смятат че притежават богат опит, включително в бизнеса. Това се отразява върху политическото им поведение като убеждение, че нещата са им ясни, че контролират ситуацията и нямат нужда от съвети. Поради което не проявяват интерес към професионална експертиза в тези сфери на политиката, в които те са по-скоро новодошли. Наеха си само един-двама души за пиари, преценявайки, че имат нужда от съвет единствено за комуникационното си поведение, останалото си го знаят“, каза още доц. Минчев.

      По негови думи, ПП-ДБ може да са загубили половината от електората си заедно, но той не смята, че ДБ са изгубили половината от избирателите си,

      „ПП са изгубили повече от половината си привърженици и това беше естествен резултат от две неща. Първо, от разочарованието на радикалната им периферия, която ги подкрепи в началото с убеждението, че те ще разгромят ГЕРБ, олигархията, всичко, срещу което възникнаха като импулс за промяна. Тези избиратели се разочароваха от тях и се оттеглиха“, уточни политологът. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ