вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      АРХИЕПИСКОП СЕРАФИМ ЩЕ БЪДЕ КАНОНИЗИРАН ЗА СВЕТЕЦ

      Архиепископ Серафим, чиято крипта се намира в Руската църква „Свети Николай Чудотворец“ в София ще бъде канонизиран за светец от българската и от руската православна църква в началото на идната година. Това съобщи отец Димитър, който служи в храма.

      В криптата от години прииждат хора, които отправят молитвите си към Архиепископа. Желанията на хората са различни – едни се молят за здраве и изцеление, а други за благополучие.
      Архиепископът е живял на улица „Велико Търново“ близо до Докторската градина в столицата. Къщата, в която е живял за съжаление не е запазена.
      Отец Димитър разказа, че има хора които са били тежко болни и са се излекували след като са се помолили на гроба на Архиепископа. Вярващите пишат молитвите си на лист хартия, който поставят в специална кутия в криптата, която е разположена до мраморен саркофаг, в който е положен Серафим. Традицията за записване на молитвата е останала от дните преди смъртта му, когато вярващите плачейки го питали, къде ще се молят след като той си отиде. Архиепископът ги успокоявал, като им казвал, че могат да се молят на гроба му. И така повече от 50 години на гроба на Архиепископ Серафим идват хора не само от България, но и от други страни, с надежда и вяра за чудо.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ