Българската кухня е богата и разнообразна. Традиционните ястия са страхотен начин да посрещнем празниците. Това беше идеята на днешната кулинарна демонстрация на български гозби в София.
Десетки бяха желаещите да видят и да опитат ястията, които небезизвестният готвач Иван Звездев беше подбрал за първата по рода си кулинарна демонстрация на традиционни български ястия. Той представи на гостите рецепти за два вида сърми и тиквеник.
Въпреки все по-голямото влияние на международната кухня у нас, по празниците българската трапеза е изпъстрена основно с традиционни гозби.
Иван Звездев отбеляза, че в ежедневието си ние все по-често консумираме нетрадиционни храни като бургери и суши. Въпреки това, все още любимите ни гозби са именно от българската традиционна кухня.
„ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКОТО“ – КУЛИНАРНА ДЕМОНСТРАЦИЯ
Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.