вторник, 01.10.24
16.4 C
София
22 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВЪВЕЖДАНЕ НА ШЕСТМЕСЕЧНИ ВИНЕТКИ ПРЕДЛАГАТ ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК

      Реформаторският блок предлага въвеждането на винетки за шест месеца. Причината: Много от хората не пътуват през есенно-зимния период и така плащат за услуга, която в действителност не използват.
      Депутатите обясниха, че цената за четири и повече винетни стикера е по-висока от тази на годишната винетка. Ако предложението им бъде прието, то трябва да влезе в сила от края на март 2016 година. Агенция „Пътна инфраструктура“ обясни, че в европейската практика няма 6-месечни винетки.
      Вносителите имат предложение винетките за отговарящите на екостандартите автомобили да бъдат по-евтини. Засега такова облекчение е в сила само за тежкотоварните автомобили. Идеята е чрез намаляване на цената на стикерите за екоавтомобили да се стимулира опазването на околната среда.
      От вчера винетките за 2016 година са в продажба. Цената им се повиши от 67 на 97 лева, като прогнозите са приходите от продажбата на новите стикери да се повишат със 73,5 млн. лева. Винетки ще плащат шофьорите на леки коли, а за тировете ще има тол такси.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ