вторник, 01.10.24
12.9 C
София
17 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПЛАНИНСКИТЕ ПРОХОДИ СА ОТВОРЕНИ

      Слаб сняг вали в Смолянска област. Минус 5 градуса е температурата в зимния курорт Пампорово, съобщиха от планинската служба. Те заявиха още, че през изминалите дни са оказали помощ на девет пострадали по пистите, но няма тежки случаи.
      В град Ловеч и Черни Осъм снежната покривка е достигнала пет сантиметра. В останалите райони на областта снежната покривка е по-малко.
      Републиканските пътища в региона са заснежени, но се почистват и обработват от 55 машини от Областното пътно управление. Проходът Троян – Кърнаре е отворен за движение, но с ограничение за автомобили с тегло над 3,5 тона. В Ловешка област няма населени места без ток.
      Снежната покривка в Бургас е около 3 сантиметра, а обстановката в региона е спокойна. Няма подадени сигнали от граждани за аварии. В един от най-големите квартали „Меден рудник“, къде обичайно има проблеми почистването е започнало още в 03:00 часа вечерта. Всички пътни участъци са отворени и опесъчени.
      Слаб снеговалеж има в област Благоевград, а пътните артерии са проходими. Трафикът в посока Банско-Симитли при включването на главен път Е-79 е натоварен. Основните артерии се почистват и опесъчават постоянно. Най-вече на прохода Предела и в района на Кресненското дефиле се почистват и опесъчават. Техниката постоянно е в движение, а от ОД на МВР – Благоевград съобщиха, че засега пътният трафик на граничните пунктове „Кулата“ и „Илинден“ не е интензивен, но се очаква натоварване по отсечките след 12 часа.
      В Пловдив от общинското предприятие „Чистота“ изпревариха снега и рано сутрин започнаха да разпръскват сол по мостовете, надлезите, подлезите и високите части на града. Всички улици и булеварди вече са обработени.
      Във Велико Търнова пътищата в общината са почистени и проходими. 10 камиона опесъчават улиците в града, а над 50 души ръчно почистват тротоари, паркове и обществени пространства. При по-значителни снеговалежи в готовност има и още 10 снегорина, които са в готовност. От понеделник до 30 април в града е предвидена и социална трапезария, в която ще бъде осигурен топъл обяд за самотни хора и хора под прага на бедността.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ