сряда, 02.10.24
0.8 C
София
10 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОРЕДЕН НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

      Пореден национален протест стартира пред сградата на Народното събрание малко след 15 часа. Демонстрацията премина под мотото „Национална стачка-Тук сме“ като общественото недоволство беше насочено срещу цялостната политика на управляващите. Протестните действия целят да преповторят събитията от февруарските демонстрации през 2014 година. Припомняме, че те бяха насочени срещу първото правителство на премиера Бойко Борисов, което доведе до неговата оставка.
      Сред основните искания на протестиращите бяха свикване на Великото Народно събрание, което да започне работа по промяна в управлението, извършване на проверка на всеки, участвал във властта от 1984 година, както и незабавните оставки на управляващите.
      Пред сградата на парламента недоволните граждани призоваха за увеличение на минималната работна заплата на 800 лева, както и повишение на минималната пенсия на 600 лева.
      Протестът премина със засилено полицейско присъствие, макар че очакванията на площада да се съберат близо 2 000 души, не се оправдаха, като униформените бяха значително повече от демонстрантите. Малко преди началото на събитието от МВР съобщиха, че са задържани десет души, част от тях без документи за самоличност. Организаторите се заканиха да продължат протестните действия и през следващите дни, ако исканията им не бъдат изпълнени.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ