сряда, 02.10.24
0.8 C
София
10 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ПРОМЕНИТЕ В УЧЕБНИЦИТЕ

      В няколко града в страната се проведоха протести срещу промените в учебните планове и в учебниците по литература и история, предаде БНР.

      Жителите на Смолян се събраха пред Хаджичоневата къща в квартал „Устово“. Шествието тръгна в посока Алеята на възрожденците в квартала. Недоволните граждани се обявиха против промените в учебниците и изкривяването на факти от българската история. Това заяви пред БНР председателят на сдружението Манол Ружинов.
      На митингът в Карлово пред Паметника на Апостола се включиха жители на Сопот и Калофер. Сред присъстващите бяха представителни групи от цялата страна на сдружение „Хайдути“, „Традиция“, Национален комитет „Родолюбие“ облечени в носии. В четвъртък Общинският съвет в Карлово прие декларация против подмяната и фалшифицирането на българската история и българската литература.
      Във Варна се проведе демонстрация пред паметника на отец Паисий в Морската градина. Инициативата бе организирана в социалните мрежи от Славянската академия в града срещу действията на Министерството на образованието. Присъстващите приеха писмо-призив до премиера Бойко Борисов. Протестиращите настояват за връщане на авторите в учебните програми.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ