сряда, 25.09.24
28.5 C
София
30 C
Пловдив
24 C
Варна
Search Suggestions

      НАД 70 СА ЖЕРТВИТЕ НА АТЕНТАТИТЕ В ДАМАСК

      Броят на жертвите на атентатите в сирийската столица се увеличи до 76 души, а 110 са ранени. Това предаде местно издание, като се позова на съобщение на вътрешното ведомство на Сирия. Отговорност за терористичния акт пое терористичната групировка „Ислямска държава“, съобщава телевизионният канал „Ал Джазира“.

      Тройна бомбена експлозия разтърси предградието Ас Сайеда Зейнаб, южно от сирийската столица Дамаск. Според световните агенции двама атентатори са се самовзривили в южния столичен квартал, населен предимно с мюсюлмани шиити. По-рано сирийската агенция съобщи за натъпкана с експлозиви кола, взривена дистанционно до шиитска джамия. Държавната телевизия показа кадри от мястото, на които се виждат горящи сгради и потрошени автомобили.
      Атентатите се случват в деня, в който специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура заяви, че е решен да осъществи напредък в женевските преговори за уреждане в Сирия. Той говори след неформална среща в швейцарския град с делегати на сирийската опозиция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ