вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      Архимандрит Дионисий: Отричането на зарята е кощунство

      Отричането на зарята в небето над храм-паметника „Александър Невски” навръх Великден е „скверно и кощунство”. Това заяви архимандрит Дионисий пред Нова телевизия, който е инициатор на идеята за светлинното шоу.

      По негова инициатива камбанният звън на храма в полунощ беше заглушен от заря, а пасхалната литургия прекъсна за изпълнението на Ботевия марш от гвардейците. 

      Той призна, че зарята е била негова идея и е струвала 2 000 лв. По неговите думи парите за фойрверките са дошли от негови познати, които имали отношение към патриаршеския храм.

      Архимандрит Дионисий беше категоричен, че щом на рождените дни на босовете от ъндърграунда, наричани у нас „мутри” се пускат фойерверки, защо това да не се прави и от църквата. Той заяви още, че Светият Синод е бил уведомен, че ще има фойерверки и те били изстреляни от двора на сградата на институцията.

      Преди повече от месец архимандрит Дионисий изпратил писмо до министъра на отбраната с предложение да бъде възстановена практиката Христовото Възкресение да се възвестява със заря и гвардейска почести, заяви председателят на храма.

      По неговите думи парите за фойрверките са дошли от негови познати, които имали отношение към патриаршеския храм „Св. Александър Невски“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ