събота, 28.09.24
11.8 C
София
15 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Разкрита е група за контрабанден внос и разпространение на цигари

      Разкриха организирана престъпна група за контрабанден внос и разпространяване на цигари, действала на територията на Благоевград. Задържани са четирима чуждестранни граждани.

      При специализираната операция е разбита организирана престъпна група, внасяла нелегално цигари от Гърция с цел разпространение на българския пазар.
      Задържани са четирима чуждестранни граждани, сред които и лидерът на групата – А.А.-гражданин на Р.Армения, със статут на постоянно пребиваващ в България. Другите трима- В.П., Л.С. и Е.В., са гръцки граждани, двама от тях са продължително пребиваващи в страната. В процеса на разследването е изяснено, че А.А. е криминално регистриран – през януари 2014 г. и през октомври 2015г. той е бил задържан от служители на Главна дирекция за борба с организираната престъпност за контрабанда на тютюневи изделия с голямо количество нелегални цигари.

      Органите на реда са претърсили имот и четири моторни превозни средства. От едното са иззети общо 70 хил. кутии цигари без български акцизен бандерол. Те са били укрити в „Мерцедес Спринтер“ по метода „тапа“, като за прикриваща стока са ползвани чували с трици. В хотелската стая, ползвана от двама от гръцките граждани, е намерено пакетче с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия теста на кокаин.
      На четиримата задържани са повдигнати обвинения и е наложена мярка за неотклонение задържане за 72 часа. Операцията е осъществена под ръководството на Специализирана прокуратура и съвместно със служители на териториалната служба за борба с организираната престъпност в Благоевград.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ