вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Строги мерки в Австрия след атентата във Виена

      Loading the player...

      „Мерките за сигурност са засилени в цяла Австрия, включително по границите поради терористичната атака. Фокусът остава върху центъра на Виена, където беше нападението. Властите призовават жителите на Виена и други градове в страната да не излизат излишно.“ Това заяви говорителят на вътрешното министерство на Австрия Харалд Зерес по повод въоръженото нападение, което беше извършено снощи над австрийската столица. 

      Междувременно стана ясно, че ресторанти, синагога и еврейски център са били сред мишените на терористите. По предварителна информация седем са загинали, има и 15 ранени. 

      На този етап е известно, че нападателите са били около десет души. Един се е самовзривил, четирима са били арестувани, а останалите са избягали. 

      В един момент на улица, близо до кафе, започвали да се чуват много изстрели, хората бягали в паника и търсели къде да се скрият, твърди очевидец. 

      Посетители на близкото заведение McDonald’s заснели видео как неизвестен изскача и започва да стреля по полицай. Хората в шок крещели: „Боже мой“ и се скрили вътре в заведението. Няколко мъже малко по-късно излезли от заведението, за да оказват помощ пострадал и да викат Бърза помощ. Раненият лежал в локва кръв. 

      Мащабната полицейска операция във Виена продължава да тече. Някои медии твърдят, че стрелба е имало около хотел Hilton. Австрийски телевизии съобщават и за атаки в Залцбург.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ