събота, 28.09.24
26.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      30 години затвор за убиеца на Вероника Здравкова

      30 години затвор получи убиецът на студентката Вероника Здравкова. Върховният касационен съд потвърди присъдата на Илиян Здравков. Решението на съда не подлежи на обжалване и протест.
       
      С присъдата подсъдимият Илиян Здравков е признат за виновен в това, че на 28 февруари миналата година във Велико Търново, при условията на опасен рецидив е откраднал вещи от момичето за 401,81 лв. и го убил.
       
      Припомняме, на 28 февруари 2015 година Илиян Здравков уби при грабеж 21-годишната Вероника Здравкова във Велико Търново. Той я набелязал напълно случайно, докато чакал влака за Горна Оряховица.Тялото на момичето беше открито във водите на река Янтра след продължило два дни издирване. 
       
      Вероника е била убита с осем удара по главата с брадва. Илиян Здравков се отърва от доживотна присъда, след като призна вината си. Делото беше гледано по съкратената процедура – така 30 години затвор е максималната присъда, която може да му бъде издадена.
       
      Обвиняемият има общо 6 присъди. По време на убийството на Вероника той е трябвало да бъде в затвора, за да излежава присъда за друго нападение, извършено на 1 юни 2014 година.
       
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ