събота, 28.09.24
30 C
София
30 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      Почина застреляният английски депутат

      Британският депутат от Лейбъристката партия Джо Кокс, която беше нападната на 16 юни в Йоркшир, е починала. Това заяви по време на специално свикана пресконференция представителят на полицията на Западен Йоркшир, съобщава Би Би Си.
      Свидетели информираха, че Кокс е бил ранена, след като е била въвлечена в спор между двама мъже в село Берстал. След това е бил застреляна, местните жители са извикали линейка, но голяма част от кръвта й е изтекла, докато чакат „Бърза помощ“. Леко е ранен човек на 77 годишна възраст, се казва в изявлението.
      Местната полиция съобщи за ареста на 52-годишен мъж, чието име не е известно.
      В Обединеното кралство спряха кампанията за референдума за оттегляне на страната от ЕС. Кралството е в шок след убийството. Джо Кокс бе застреляна след среща с избиратели. Полицията разпитва свидетелите. По всяка вероятност причина за убийството са политическите й възгледи. Тя е горещ привърженик на запазването на Кралството в Европейския съюз. Мъжът е произвел три изстрела от упор, крещейки „Великобритания преди всичко“.
      Убийството по средата на деня шокира цялата страна, независимо от политическите възгледи. Хората продължават да носят цветя и свещи до сградата на парламента. Семейството и приятелите на починалата, както и нейните колеги приемат съболезнования.
      Искам да изразя своите съболезнования към убийството на Джо Кокс. Това е престъпление срещу всички онези, които вярват в демокрацията, изрази съболезнованията си държавният секретар на САЩ Джон Кери.
      Това е ужасно и драматично събитие. В последните няколко дни сме свидетели на ужасяващи нападения и терористични атаки. Трябва да преодолеем тази трудна ситуация, а политическото единство сега е по-важно от всякога, каза германският канцлер Ангела Меркел.
      Престъпникът е арестуван няколко часа по-късно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ