сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Бирата по левче, кебапчето по 3 на Черноморието

      В препоръкте си към летуващите македонското електронно издание „МКD-NEWS“ твърди, че най-евтината храна е в България, а срещу най-малко пари може да нощуваме в Черна гора.

      Според изданието Черна гора е най-предпочитано място за отдих или екскурзия от македонските туристи. Настаняване в Будва и в Херцег Нови може да се намери и за 8 евро на вечер, а в Петровац за 9 евро. В Чане самостоятелна къща от 60 кв. м. струва 20 евро на вечер. В Хърватия в зависимост от местоположението цените на легло в апартамент се движат от 25 до 35 евро. Заплащането е в куни. В Гърция, която е най-популярната дестинация от македонците, може да се намери стая за около 7 евро на вечер.

      Цената на плажните чадъри както в Рафайлович, така и по черногорските плажове е евро и петдесет. В Будва в началото на сезона чадърите са по пет евро, а в най-натоварените месеци е двойно – по 10 евро. В Гърция чадърите и шезлонгите не се наемат поотделно, а само срещу поръчана напитка, която струва около 3 евро. В началото на сезона туристите могат да си купят шезлонг за около 12 евро , чадър за 5 евро, воден дюшек за 3 до 12 евро.

      Колите под наем в Черна гора излизат по 20 евро на ден, а цената на таксито е 1 евро за начало на пътуването и 80 евроцента на километър. Македонското издание предупреждава, че таксиджиите лъжат чужденците с по-високи цени. На други места центе за наем на кола започват от 50 евро за ден, а за осем може да се намери за около 300 евро. В Гърция рент-а-кар струва 30 евро на ден, мотоциклет „скутер“ – 20 евро, а велосипед от 5 до 10 евро.

      В България 10-дневен престой по морето може да се намери и за 70 евро. Цените на храните и напитките са сравнително ниски, твърди изданието. В Гърция се препоръчва храната да се пазарува в супермаркетите, където хляба струва около 1 евро, 1 литър мляко – 1,5 евро, 6 яйца – 1,2 евро, 1 кг. кашкавал или шунка около 10 евро. В България може да се пие бира за левче. Същата е цената на кафето. Четиричленно семейство може да обядва в ресторант за 20 лева. Парче пица на плажа е между 4 и 7 лева, а българските кебапчета са по 3 лева, завършва изданието.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ