сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Наблюдава се спад на мигрантите в Германия

      За месец юни в Германия са регистрирани рекордно нисък брой бежанци. Сравнението е на фона на статистиките от предходните месеци. Това съобщи регионалният вестник Das Rheinische Post.

      Представител на полицията обясни, че за постоянно в страната са влезли около 4,9 хил. мигранти, което е далеч под нивата, записани от началото на годината. За сравнение през май в Германия са регистрирани 16,3 хиляди мигранти, претендиращи за убежище. Броят им е близък до регистрираните през април, докато през март в страната са влезли около 20 хил. Бежанци. Само през ноември 2015 във Федерална република Германия са влезли 216 хил. души. Ето защо стойностите, отчетени за януари и февруари, съответно 92 хил. и 61 хил. се приемат като значителен спад. Общият брой на бежанците, регистрирани в Германия от началото на текущата година, е почти 222 хил., докато през предходната 2015 г. в страната убежище потърсиха рекордните 1,1 млн. души.

      Въпреки че броят на новопристигналите през последните месеци остава на по-ниски нива, в същия период входящите молби за убежище са значително повече. Така е поради факта, че през изминалата година германските органи не са успели да обработят документите на всички, потърсили убежище в страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ