неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Крадци пробиха магистралния нефтопровод от Бургас до София

      Крадци са пробили магистралния тръбопровод за гориво от Бургас до София край пазарджишкото село Горно Вършило, съобщи за „24 часа“ директорът на областната противопожарна служба комисар Иван Панайотов.

      Сигналът е подаден малко след 20:00 часа снощи на телефон 112. На мястото на кражбата веднага са изпратени екипи на пожарна, полиция и охраната на тръбопровода. 15-метров гейзер от нафта е хвърчал от отвора само на около 50 метра от автомагистрала „Тракия“, чието трасе върви паралелно с тръбопровода, разказват очевидци. Налягането в тръбата, което е 7 атмосфери, веднага е било спряно.

      На мястото на пробива са били открити специални маркучи със спирателна кранове, туби и други приспособления за източване на нефта. Предполага се, че крадците са познавали добре терена.

      Те са разкопали тръбата, която на това място минавала на около 50см. дълбочина и са я пробили, най-вероятно с ръчна дрелка. За максимално кратко време извършителите са напълнили съдовете си с гориво и са изчезнали от местопрестъплението. Не е ясно какво е количеството на източената и изтекла от пробития отвор нафта. Според комисар Панайотов опасност от избухването на огромен пожар не е имало, благодарение на бързата реакция на противопожарните и други екипи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ