сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Великобритания влага над 60 млн. паунда в борбата срещу ИД

      Обединеното кралство предоставя помощ на Ирак в размер на 60,5 милиона паунда, съобщи Министерството на външните работи.
      От тази сума 50 милиона ще бъдат изразходвани за хуманитарна помощ, 5.5 – за разминиране, 3.25 – за стабилизиране на положението и 1.75 – в подкрепа на операции в Мосул.
      Периодът, за който Великобритания е разпределила помощта, не се съобщава, но общият размер на помощта за Ирак от Лондон за последните две години, включително текущият транш, е 129,5 милиона паунда, информира Министерството на външните работи.
      На 6 юли специална комисия във Великобритания публикува резултатите от дейностите на правителството в подготовката на американската и британската инвазия в Ирак. Комисията стигна до заключението, че британското правителство под ръководството на Лейбъристката партия на премиера Тони Блеър, е направило грешка, започвайки сражения в Ирак през 2003 година. Решението за започване на войната е взето въз основа на грешни оценки, без подкрепата на по-голямата част от Съвета за сигурност на ООН и е довело до сериозни последици, които се усещат и днес.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ