неделя, 29.09.24
14.6 C
София
14 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Внук шофира с 200км/ч, бабата остава без книжка

      Автомобилът на 70-годишна жена с последна степен на инвалидност е засечен от стационарна камера за превишена скорост, че се придвижва с 200км/ч.

      В момента, в който служителите на КАТ преглеждат записа, свалят номера на превозното средство. При обстойна проверка се оказва, че возилото се води на името на възрастна жена, която е почти парализирана. Въпреки съмненията на полицаите, че тя е шофирала, все пак изпращат електронния фиш на адреса й.

      Най-голямата изненада била, когато след няколко дни бабата, която едвам стояла на краката си, отишла с внука си да плати глобата. Когато извадила и предала шофьорската си книжка, катаджиите били шокирани. Органите на реда били сигурни, че зад волана е бил внукът й, тъй като на снимката се виждало мъжко лице, но той категорично отрекъл да е шофирал и дори не се разпознавал.

      Закона на Република България гласи, че ако собственикът на автомобила не оспори, че той е карал, то тогава глобата се пише на негово име. И така 70-годишната жена останала без шофьорската си книжката за 6 месеца и платила доста солидна санкция.

      Катаджии споделят, че това е масова практика. Случвало ни се е 90-годишни старци да идват, за да ги глобим за превишена скорост или за неправилно паркиране в София. Имахме и акция за каране в бус лентите в столицата. Тогава се оказа, че нарушителите са предимно над 60-годишни.

      За съжаление от КАТ няма как да глобяват истинските нарушители. Разчитат само на това на чие име е регистрирана колата и съответно собственикът й отговаря пред закона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ