петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      БАРЕКОВ НАПУСНА КОАЛИЦИЯТА ББЦ

      В писмо до медиите се съобщава, че Николай Бареков напуска ръководните органи на коалицията „България без цензура“. Като причина за оттеглянето си евродепутатът посочва, че коалицията вече не съществува, защото е била само с предизборни цели.
      Припомняме, че в събота Бареков обяви, че оттегля подкрепата си  от депутатите на коалиционните си партньори и заплаши, че същата съдба ще имат и шестимата народни представители от неговата партия. Във връзка с тези изказвания парламентарната групата „Български демократичен център“ обяви, че от тяхно име искат вече да говори Любен Дилов-син.
      Отново чрез писмо Бареков разграничи себе си и партията от подкрепата на Закона за МВР и пенсионната реформа. Той призова народните си представители: „Ако депутатите, избрани с гласовете на „България без цензура“, подкрепят закона за МВР, да излязат и да го заявят публично“. И добави също така, че всеки, който „даде гласа си за закона на Цветанов става част от управляващото мнозинство без някой да го е поканил официално“.
      Коалицията, която се яви на изборите, включваше партията на Бареков „България без цензура“, ЛИДЕР на Ковачки и Земеделския народен съюз. В момента парламентарната група, която се казва „Български демократичен център“, има общо 14 депутати – шестима от формацията на Бареков, петима от ЛИДЕР, двама от Земеделския съюз и Росен Петров, който напусна „България без цензура“, но остана в групата. Освен това, в съюза влизат още и „Гергьовден“, Съюзът на свободните демократи на Стефан Софиянски, БДС – Радикали и Партията на българските жени, които нямат депутати.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ