събота, 28.09.24
11.8 C
София
15 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Да се подготвим за зимното шофиране

      Зимата е сезон, през които броят на пътните инциденти расте драстично. За поредна година акция „Зима“ ще цели да намали риска от катастрофи, като информира както пешеходците, така и водачите на автомобили и следи за спазване на правилата. Кампанията е в три етапа.

      През студения сезон авариите с моторни превозни средства нарастват с около 30%. Едни от най-рисковите участъци са главните пътища. По тази причина специалистите казват, че колкото е по-добро състоянието на един път, толкова по-тежки са катастрофите. От АПИ вече се подготвят за зимните условия.

      Акцията ще се провежда на територията на цялата страна до 30 ноември. Едно от най-важните преди да ни застигнал студеният сезон е да подготвим автомобила за движение при зимни условия. Сред основните изисквания е да тръгваме на път със зареден догоре резервоар и толи дрехи, изправна осветителна и отоплителна система. Смяната на гуми остава също един от най-важните фактори при подготовката ни за зимен път. Както Ви показахме и преди две седмици голяма част от столичани вече тръгнаха към сервизите за смяна за гуми още в началото на есента. Заради безопасността на пътя и ниските температури рано сутрин е време да поготвим автомобила с подходящи за сезона гуми. Така гарантираме сигурността на нас и семействата ни и един лек и безавариен път.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ