събота, 28.09.24
26.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Забравени от Бог

      ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

      Държавата се е вторачила в пенсиите. Разбираемо. 1 милион българи получават под 300 лева, под 150 евро месечно. Търпението е на ръба. Което е по-важно – тези 1 милион души гласуват. А идат избори.

      Нормалните хора разбират, че обещанието за 300 лева минимална пенсия е като обещанието на Волен за 500 лева минимална пенсия и 1000 лева минимална заплата. Не че е съвсем невъзможно, но няма да стане. И тези, които го искат, също знаят, че няма да стане. И внимават да не стане.

      Номерът е да се инкасират гласове на изборите. После – като 500-те лева на Волен.

      Въпросът е колко са останалите нормални след систематичното водене към оскотяване.

      Пенсиите в частност и доходите генерално са основният проблем на България.

      В Европа няма що-годе нормален човек, който може да си представи, че може да живее със 150 евро месечно. То, както се вижда от мигрантите, и в Азия и Африка няма много такива.

      Идва време, в което българите все повече осъзнават, че изоставаме драматично. Че хората в Европа живеят качествено по-добре, с повече пари, с повече удобства, с по-добре подредена държава.

      За голяма част от нацията, специално за пенсионерите, мърдане няма. Нито могат да дигнат бунт. Нито могат да се махнат. Ще се мре тук. Мизерно и унизително. Заради една самозабравила се, алчна, отвратителна върхушка.

      Но младите. Младите не са вързани. Те също няма да направят бунт. Но ще се махнат.

      Яви се едно изследване, което казва, че една пета от 55-те хиляди деца, които завършват средно образование тази година, искат да се махнат. И да не се връщат.

      Изследването се потвърждава от статистиката. Всяка година около 10 000 зрелостници напускат България, от тях обратно се връщат около 1000.

      Нацията се обезкръвява. Най-младите, най-мотивираните да успеят, да се трудят, да произвеждат, да създават, бягат.

      Те казват и защо. В България трудът не се цени. Което се изкара, се краде. Способностите и професионалните умения имат малко значение при правенето на кариера.

      На изборите преди три седмици и референдума българите показаха, че не харесват начина, по който се управлява България и не харесват върхушката. Смятат я за крадлива, безотговорна, алчна, егоистична. Поради това повечето българи искат промяна.

      Върхушката се ослушва. БСП мисли, че вятърът духа в нейните платна. ГЕРБ не смята, че му е изтекло времето. Останалите се облизват и чакат да видят кой ще вземе връх, та да се закачат.

      Всички заедно вярват, че са недосегаеми, че са орисани да управляват тази забравена от Бога страна.

      А България се обезлюдява. Обезкръвява се. Едни мрат. Други бягат.

      Накрая ще останат само ТЕ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ