сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Расте броят на бежанците в Германия, посещаващи интеграционни курсове

      Почти двойно повече курсове по интеграция са посещавани от бежанците в Германия през 2016 г., отколкото през 2015 г., информира Службата за миграцията и бежанците в Нюрнберг.
      Като цяло броят на слушателите на интеграционни курсове, които се състоят обикновено от уроци по немски и семинари за обществения ред в Германия, обхващайки такива теми като върховенството на закона, култура и история, са преминати през изминалата година от 300 хиляди души, като се очаква до края на месеца да се увеличат с още 30 хиляди. Миналата година почти 180 хиляди души са участвали в обучението, заяви говорителят на агенцията.
      Около две трети от учениците са бежанци и лица, които очакват решение за предоставяне на убежище, останалите са работници мигранти от други държави от ЕС. Миналата година съотношението е съответно 25% към 75%.
      Според министъра на вътрешните работи Томас де Мезиер през 2015 г. в Германия са пристигнали около 890 хиляди бежанци предимно от Сирия, Ирак, Афганистан и Африка. Към 30 септември 2016 официална молба за убежище в Германия са подали 657,000 души. Броят на новите бежанци, пристигнали в Германия за първите три тримесечия на 2016 г. и регистрирани през системата EASY, са едва 213 000 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ