вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Зрелище с дузпи определи третия полуфиналист на Евро 2024

      Англия победи Швейцария с 5:3 след дузпи (1:1 в редовното време и продълженията) на 1/4-финал на Евро 2024 и среща Нидерландия или Турция в следващата фаза.

      Нападателят на Лудогорец Квадво Дуа не влезе в игра за швейцарците и изгледа срещата от резервната скамейкса.

      Двубоят в Дюселдорф беше под №100 за селекционера на „трите лъва“ и започна с атаки и към двете врати, но липсваха точните удари. След четвърт час Англия взе инициативата и се отчете с опасен удар на Деклан Райс и претенции за дузпа от Хари Кейн.

      Минути по-късно №9 на Англия можеше да получи на добра позиция, но Мануел Аканджи изчисти. Швейцарската отбрана трябваше да се намесва решително и в 44-ата минута, когато Гранит Джака спря Коби Мейну за опасен удар.

      Пет минути след почивката дойде първият точен удар в мача, отправи го Бреел Емболо, но не затрудни Пикфорд.

      Четвърт час преди края Швейцария успя да открие резултата. Бреел Емболо получи топката на далечната греда, Джон Соунс не се намеси добре и нападателят на Швейцария се разписа за 1:0.

      Пет минути по-късно Англия изравни след удар в далечния ъгъл, дело на Букайо Сака – 1:1.

      До края и двата тима имаха възможност да вкарат победен гол, но до такъв не се стигна.

      Минути след началото на първото продължение Деклан Райс отправи силен изстрел, но вратарят на Швейцария се справи. Джуд Белингам също стреля два пъти в рамките на секунди в 102-ата минута, но не намери целта.

      Във второто продължение Джердан Шакири опита да вкара директно от корнер, но Пикфорд внимаваше. Минути по-късно английският вратар отново трябваше да се намесва след удар на Зеки Амдуни.

      При дузпите единствен футболистът на Манчестър Сити Мануел Аканджи не успя да вкара за Швейцария, след като Пикфорд спаси удара му.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ