вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      Швейцария детронира шампиона Италия, чака големия фаворит

      Швейцария срази актуалния шампион Италия с 2:0 на „Олимпиащадион“ в Берлин и го детронира още първи мач от 1/8-финалите на Евро 2024 в Германия, очаквайки в следващата фаза победителя от големия фаворит за трофея според букмейкърите Англия и Словакия. Ремо Фройлер (37) и Рубен Варгас (46) вкараха головете за победителите, а в игра за тях през втората част кат резерва се появи и нападателят на Лудогорец Квадво Дуа.

      „Кръстоносците“ започнаха по-активно, но едва в 12-ата минута дойде първият удар в мача, когато изпълнението на Дан Ндойе се оказа разочароващо. Лека-полека италианците се окопитиха, но без да застрашават противниковата врата. Така се стигна до 23-ата минута, когато Емболо беше изведен сам срещу Джанлуиджи Донарума, но вратарят отрази неговия шут, а опитите на Ндойе и Ремо Фройлер да се разпишат бяха блокирани. Киеза бързо отговори с удар по земя, но той също беше блокиран за корнер.

      В 32-рата минута Рикардо Родригес опита далечен изстрел, при който топката мина над вратата. Пет минути след това по-добрата игра на швейцарците даде резултат и Ремо Фройлер се разписа след пас на Рубен Варгас, пращайки топката покрай Донарума за 1:0. До края на полувремето „адзурите“ така и не успяха да отвърнат на удара, а дори можеха да инкасират второ попадение, но Донарума спаси с вещина удар на Фабиан Ридер.

      Спалети реагира на почивката, пускайки в игра героя от предишния мач Матия Дзакани на мястото на Ел Шаарауи. Въпреки това „часовникарите“ още в 27-ата секунда на втората част удвоиха преднината си с прекрасен шут на Рубен Варгас от границата на наказателното поле за 2:0. В 52-рата минута „адзурите“ можеха да намалят изоставането си, тъй като Фабиан Шер щеше да си вкара нелеп автогол с лошо изчистване на топката с глава, но гредата спаси швейцарците.

      В 73-тата минута Ян Зомер се намеси след слаб удар на резервата Матео Ретеги, а секунди по-късно италианците удариха втора греда след удар отблизо на Скамака. Последва далечен шут на Фаджоли, който се оказа неточен. В 76-ата минута Скамака също стреля от голямо разстояние, но го направи доста несполучливо. Веднага след това нападателят на Лудгорец Квадво Дуа се появи в игра на мястото на Емболо.

      В 79-ата минута Фройлер потърси своя втори гол в двубоя, но топката прелетя далеч от вратата. В 83-тата минута резервата Стивън Цубер стреля от малък ъгъл, като топката мина покрай вратата и остана в игра. Малко след това влезлият на терена от пейката Лоренцо Пелегрини отправи изстрел от голяма дистанция, но не успя да се разпише.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ