сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Реал е кралят на Европа за 15-и път

      Реал Мадрид срази Борусия Дортмунд с 2:0 на „Уембли“ във финала на Шампионската лига и спечели за рекорден 15-и път европейската клубна титла. Дани Карвахал (74) и Винисиус Жуниор (83) реализираха головете за триумфа на „кралете“ в най-престижната надпревара.

      През първата част „кралете“ не отправиха нито един точен удар, а по-добрите положения бяха за вестфалци, които обаче не успяха да ги реализират. Секунди след първия съдийски сигнал няколко фена нахлуха на терена и мачът бе прекъснат, докато стюардите успеят да ги неутрализират. В 12-ата минута дойде първият удар, след като Федерико Валверде получи на границата на наказателното поле и стреля мощно с левия крак, но високо над напречната греда. Две минути по-късно Никлас Фюлкруг беше изведен зад защитата на Реал Мадрид и от аутлинията намери Юлиан Брандт, чийто удар беше неточен, а и останаха съмнения за засада.

      В средата на пъврата част Карим Адейеми овладя дълго подаване зад защитата на „лос бланкос“ и се озова абсолютно сам срещу Тибо Куртоа, след което го преодоля го, но не успя да вкара от малък ъгъл. Малко след това пас в коридор матира отбраната на „кралете“ и Фюлкруг стреля, но топката се отби от левия страничен стълб, а повторенията показаха, че има засада. В 28-ата минута Адейеми отново беше изведен на добра позиция, но ударът му не затрудни Куртоа, а Фюлкруг остана под топката при опита за добавка.

      Дортмунд имаше чудесна възможност в 41-ата минута, когато обаче Тибо Куртоа направи феноменално спасяване след далечен удар на Марсел Забитцер. До края на първата част „жълто-черните“ бяха по-активни, но така и не се стигна до сериозно голово положение.

      Малко след почивката Винисиус Жуниор подхвана бърза контраатака. Бразилецът пробяга целия терен и беше фаулиран на ъгъла на наказателното поле. Тони Кроос изпълни прекия свободен удар и на вратаря Грегор Кобел се наложи да прави първо и то феноменално спасяване, избивайки топката в корнер, след който Дани Карвахал стреля с глава, но в аут.

      В 62-ата минута Фюлкруг атакува наказателното поле на Реал. Таранът засече добро подаване, но Куртоа се намеси с вещина. Седем минути след това Винисиус центрира и вратарят на Дортмунд реши да излезе, но се размина с топката, а Джуд Белингам не успя да нанесе точен удар с глава. В 74-ата минута Тони Кроос изпълни корнер и насочи топката на близката греда, където Карвахал я отклони с глава право в мрежата за 0:1.

      Три минути след гола Джуд Белингам получи великолепна топка в наказателното поле и опита удар с десния крак, но в последния момент бе блокиран. Малко след това Матс Хумелс извърши нарушение, за което получи жълт картон, а зад топката застана Тони Кроос, който шутира директно към вратата, но Кобел спаси с две ръце. Последваха пропуски на Камавинга и Начо Фернандес, за да се стигне до 83-ата минута, в която Дортмунд допусна сериозна грешка при изнасянето на топката, а Джуд Белинжам овладя и пусна пас към Винисеус Жуниор, който запази самообладание и преодоля Грегор Кобел за 0:2. Веднага след гола Белингам отстъпи мястото си на Хоселу, а Лука Модрич замени Тони Кроос.

      В 87-а минута Никлас Фюлкург бе намерен с чудесно центриране в наказателното поле и вкара гол с глава, но той не беше зачетен заради засада.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ