сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Анчелоти разкри какво ще е ключово за успех във финала и потвърди кой ще стартира на вратата

      Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти беше категоричен, че в утрешния финал на Шампионска лига срещу Борусия (Дортмунд) ще бъде от ключово значение за неговия отбор да покаже качество и саможертва. Също така той потвърди, че титуляр на вратата на мадридчани ще бъде Тибо Куртоа, а не възстановения от грип Андрий Лунин, който ще започне мача на пейката.

      “Имахме достатъчно време, за да се подготвим за мача, и виждам една концентрирана, силна психически и обнадеждена съблекалня, готова да посрещне най-важния мач през сезона. Голямо уважение за нашия опонент и дано всичко да е наред. Радвам се, че съм тук. Не ми се случва за първи път и дано да не ми е за последно. Насладихме се на подготовката за двубоя, това е всичко, което мога да кажа. Сега имам пълно доверие в моите играчи, които ще дадат всичко от себе си. Към тях причислявам и Родриго, който е бил, е и ще бъде важен за нас. Нямаме никакви съмнения за него. Андрий Лунин преболедува грип, но вече е добре и ще пътува утре, за да се присъедини към нас. Въпреки това ще бъде на пейката, защото Тибо Куртоа ще е титулярът.

      Най-важното е да предам на моите играчи ясни идеи. Колкото по-директен съм, толкова по-малко изнервени ще са футболистите ми. Ще заложа на тактическия аспект. Емоциите ще дойдат по-късно, като всеки ще се справи с тях по свой собствен начин в зависимост от характера си. Преди мача ще има негативни емоции, но страхът е важна част, за да можем да свършим добре нещата. Трябва да знаем това. Вече сме показвали качеството и саможертвата на нашия колектив. Това ще се двете ключови неща утре. Този финал ще бъде специален поради две причини. Първата е, че въобще ще играем в този мач, който е най-важният през сезона. Втората е, че ще го направим на една историческа сцена като “Уембли”. Доволни сме и искаме утре да покажем най-доброто ни лице.

      На какво се дължи характера ни в последните минути на мачовете? Това е труден въпрос, зависи от ситуацията. Но има нещо специално в този клуб, защото не може всички тези пъти да са плод на случайност. Може би тайната е в историята, традицията, качеството… не знам, но това се е случвало множество пъти и това означава, че няма нищо случайно. Разликата между сегашния Анчелоти и този отпреди 10 години? Сега съм с 10 години по-възрастен (смее се – б.р.), но все още се чувствам млад. Първият ми финал в Шампионската лига с клуба беше преди 10 години, като през това време съм научил много. Настоящето поколение е способно на велики неща и въпреки това все още има играчи, които бяха тук и преди 10 години. Ако помислиш върху това, то е нещо невероятно.

      Нашата мания е да се състезаваме и да даваме максимума ни във всеки мач. Понякога нещата не се случват така, както искаме, но, разбира се, да спечелим ШЛ е нещо много важно. Казвайки това, нашият сезон беше много успешен, без значение от това какво ще се случи утре. Как успяхме да задържим високото ни ниво дори и след напускането на Карим Бензема? Става въпрос за поведение и дух. Преминахме през ситуации, в които играчите успяха да се докажат и да направят стъпка напред. В такива моменти ние виждаме възможности.

      Финалът в ШЛ е най-важният мач през сезона, но и най-опасният. Трябва максимално да се насладим на факта, че сме тук, като ще дадем всичко от себе си. Въпреки това ще дойде и притеснението, че нещо може да се обърка. Чувстваш, че си много близо до спечелването на ШЛ и затова изпитваш страх, че трофеят може да ти се изплъзне. Всеки от нас го преживява по свой собствен начин. Трябва да направим всичко много добре, без да сваляме гарда, а и също така да имаме известна доза късмет. Когато достигнеш един финал, чувстваш, че успехът е много близо, поради което идва и тревогата. Тази нощ, утре сутрин, следобед… ще има много притеснение и страх. Но когато преодолееш този страх и евентуално победиш, това те прави още по-щастлив от постигнатото”, коментира Анчелоти на днешната си пресконференция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ