неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Два гола и червен картон в дербито на дъното

      Ботев (Враца) победи с 2:0 Етър в мач от последния 30-и кръг в редовния сезон на Еfbet Лига. Трите точки за тима на Христо Янев дойдоха след голове на Мартин Смоленски в 32-ата минута и на опитния Даниел Генов в заключителните секунди на срещата на стадион „Христо Ботев“.

      „Болярите“ играха с 10 човека почти цял мач, след като още в 9-ата минута Серин Файе – Принц беше изгонен с директен червен картон.

      След успеха врачани събраха 22 точки и остават на предпоследното 15-то място. Тимът на Христо Янев съхрани шансове за спасение в Efbet Лига, като ще се стреми да се представи успешно в плейофите. Етър остава на дъното само с 14 точки. „Виолетовите“ може да изпаднат официално още в този кръг, но това зависи от резултата на мача между Локомотив (София) и Ботев (Пловдив). „Железничарите“ към момента са на позиция за бараж с 28 точки.

      В седмата минута капитанът на домакините Браян Переа беше фаулиран от Серин Файе – Принц малко пред наказателното поле. Първоначално защитникът на Етър получи жълт картон, но Георги Кабаков беше извикан да изгледа ситуацията отново, след което взе решение директно да изгони сенегалеца.

      В средата на първото полувреме Переа засече центриране от ъглов удар, но покрай вратата на „болярите“, пазена от 20-годишния Ангел Мартинов.

      Натискът на врачани продължи и логичното се случи в 32-ата минута. Играчите на Христо Янев организираха постепенно нападение, а топката попадна в Мартин Смоленски, който стреля от движение. При удара му се получи рикошет в Георги Александров, който залъга Мартинов – 1:0.

      Малко по-късно гостите имаха добра възможност. Нападателят Иван Василев беше изведен на отлична позиция, но стражът на Ботев Красимир Костов внимаваше и се намеси отлично. В 38-ата минута Ласана Н`Диайе отправи силен изстрел от дистанция, Мартинов се отличи със страхотно спасяване.

      След почивката темпото беше доста ниско и почти не се стигаше до положения пред двете врати. Браян Переа и Смоленски затрудняваха гостите, но до точни завършващи удари не се стигна.

      Чак в четвъртата минута на добавеното време врачани успяха да вкарат втори гол. Бубакар Траоре направи страхотен пробив отдясно и центрира към опитния Даниел Генов, който засече отблизо за крайното 2:0.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ