понеделник, 30.09.24
9.8 C
София
16 C
Пловдив
12.5 C
Варна
Search Suggestions

      Резерва реши ЦСКА 1948 – Берое в края

      ЦСКА 1948 загуби изненадващо у дома от Берое с 0:1 в последен мач от 26-ия кръг на efbet Лига. Резервата Джани Политино (89) се разписа секунди след влизането в игра накрая и донесе трите точки на гостите.

      През първата част нито един от двата тима не успя да реализира някоя от възможностите си. В 10-ата минута Неделко Пишчевич подаде към Симеон Димитров, който му върна топката, а сърбинът от около 12 метра потърси далечния ъгъл, но не затрудни Артур Мота. Десет минути след това Берое пропусна първата си добра възможност в мача. Себастиян Вия демонстрира страхотен поглед над играта, след като овладя топката в центъра. Колумбиецът с отлично подаване намери Франсиско Сагардия, който овладя в наказателното поле и от удобна позиция опита силен шут, който премина опасно покрай вратата.

      В 32-ата минута Талис от домакините опита силен удар в долния десен ъгъл, но Мота успя да избие в корнер. Малко след това шут на Пишчевич от далечна дистанция не намери целта. В 37-ата минута и Педриньо не успя да намери очертанията на вратата с удар от около 12-13 метра.

      След почивката в 53-ата минута заралии пропуснаха отлична възможност да поведат. Реян Даскалов сбърка в центъра на терена, а топката се озова в Себастиян Вия. Звездата на гостите с чудесен пас между краката на Росен Божинов изведе Франсиско Сагардия сам срещу Петър Маринов. Уругваецът обаче се забави и беше застигнат от Даскалов, който му попречи да нанесе голов удар. Четири минути след това Карлос Алгара можеше да си вкара автогол, но Артур Мота внимаваше и спаси. Минута след това Петър Маринов се справи с удар от далечна дистанция на Себастиян Вия.

      В 62-ата минута Берое осъществи опасна контраатака, след като Карлос Алгара отне топката от Пишчевич. Кълбото се озова в Себастиян Вия отдясно, а колумбиецът напредна, премина през Росен Божинов и нанесе удар от малък ъгъл, който Петър Маринов изби в корнер. След неговото изпълнение Франко Минго отправи опасен удар с глава, но над вратата.

      В заключителните минута настъпи развръзката в срещата. Първо в 87-ата минута Педриньо навлезе в наказателното поле отляво и отправи силен удар, който Мота успя да избие. Две минути след това Хуан Пабло Саломони отне топката от Педриньо пред своето наказателно поле, а бразилецът поиска нарушение. Десният защитник подаде към Себастиян Вия, който от своя страна изведе влезлият преди секунди в игра Джани Политино сам срещу Петър Маринов. Вратарят спаси първия удар на халфа, но топката се върна в аржентинеца, който не сбърка от втория си опит за 0:1.

      За заралии това е трети пореден мач в efbet Лига без поражение, докато пропадането на ЦСКА 1948 продължи, като отборът на Николай Панайотов е без победа през пролетния полусезон и заема шеста позиция с 37 точки. В следващия кръг ЦСКА 1948 ще приеме Ботев Враца, докато за Берое, който е десети с 32 пункта, предстои дербито на Тракия с Ботев Пловдив.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ