понеделник, 30.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЦСКА си поигра с огъня, би трудно Локо (Сф) 

      ЦСКА победи с минималното 1:0 Локомотив (София) в мач от 26-ия кръг на Efbet Лига и отново е на три точки зад лидера Лудогорец. Джонатан Линдсет се разписа в 16-ата минута, изпращайки топката във вратата на Жарко Истатков, което се оказа достатъчно за успеха на „армейците“. 21-годишният трети вратар на „железничарите“ пази при отсъствието на контузените Александър Любенов и Бубакар Гайе. Истатков блесна с няколко отлични намеси, а два пъти и гредите бяха негов верен помощник – след удари на Фернандо Каранга.

      Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро не можа да използва днес поради различни травми Юрген Матай, Иван Турицов, Тобиас Хайнц и Мартин Стойчев. Браян Кордоба също остана извън групата – по семейни причини.

      Първата добра възможност се откри пред гостите. В 10-ата минута Каранга получи подаване, влезе в наказателното поле на домакините и върна към Кареасо, който стреля, Истатков спаси. В 16-ата „червените“ стигнаха до гол. Шакич изведе Линдсет зад бранителите на Локо. Норвежецът отклони за Каранга, който стреля отблизо, Истатков отрази, а Линдсет с добавка прати топката в мрежата за радост на солидната агитка на ЦСКА – 0:1.

      След половин час игра Карлос Франса пропусна отличен шанс да изравни. Нападателят на домакините се откъсна сам срещу Бусато след подаване на Димитър Митков с глава, но стражът на ЦСКА спаси.

      В 45-ата минута Каранга засече центриране от корнер с глава, изпращайки топката в аут.

      Седем минути след почивката „червените“ можеха да вкарат втори гол. Юга изведе отлично Шакич, който пропусна топката при опит да отбележи с едно докосване, тя се насочи към долния ляв ъгъл, но Истатков плонжира и с върха на пръстите си изби в корнер. В 63-ата минута стражът на Локомотив спаси и удар на Скаршем.

      Пет минути по-късно Фаетон преодоля Диме Димов и пробва прострелно центриране, което обаче се оказа твърде далеч за връхлитащия Каранга.

      В 71-ата минута резервата на „железничарите“ Улрих Кевин Маи засече опасно с глава след центриране отляво, Бусато плонжира и изби топката, която летеше към долния ляв ъгъл. В 75-ата Франса се откъсна зад бранителите на ЦСКА и стреля, но неточно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ