понеделник, 30.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Тотнъм обърна коравите ‘’шапкари’’ и влезе в топ 4

      Тотнъм се наложи над Лутън Таун с 2:1 на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в мач от 30-ия кръг в английската Висша лига. Тахит Чонг даде аванс на „шапкарите“ още в 3-ата минута, а „шпорите“ възстановиха паритета след автогол на Иса Каборе в 51-вата минута. Победното попадение за Тотнъм бе дело на капитана Хюн-Мин Сон в 86-ата минута

      След този успех Тотнъм се изкачва до 4-то място с актив от 56 точки, докато Лутън Таун вече е в зоната на изпадащите с 22 точки на 18-а позиция.

      Двубоят започна гол от съблекалнята за Лутън, който успя да поведе след по-малко от 180 секунди футбол в Северен Лондон. Андрос Таузенд поде контраатака за „шапкарите“, като сви топката за Рос Баркли, който от своя страна продължи за Тахит Чонг. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед стреля ниско по тревата с помощта на левия страничен стълб топката влезе във вратата.

      Тимо Вернер направи индивидуален рейд в 15-ата минута, който завърши с удар, който обаче премина покрай вратата на Томас Камински.

      Тотнъм пропиля златна възможност в 20-ата минута. Хюн-Мин Сон излезе очи в очи със стража на Лутън, преодоля го, а топката се удари в левия, а после и в десния страничен стълб, след като кълбото се разходи по голлинията. Последва добавка от страна на Вернер, но бранител на „шапкарите“ блокира удара. Папе Матар Сар стреля на свой ред, но и неговият удар бе отразен.

      Алфи Даути получи топката в наказателното поле на Тотнъм в 44-ата минута и стреля с първото си докосване, но Гилермо Викарио отрази.

      Тотнъм успя да възстанови паритета на старта на второто полувреме. В 51-вата минута Бренан Джонсън проби отдясно и центрира остро топката, а в опита си да изчисти Иса Каборе я прати в собствената си врата.

      „Шпорите“ можеха да обърнат резултата още в 56-ата минута, когато Сон получи в наказателното поле, но ударът му бе отразен от Камински.

      Тотнъм успя да осъществи пълния обрат в 86-ата минута. „Шпорите“ разгърнаха по страхотен начин своя контраатака, като Деян Кулушевски напредна по лявото крило и сви топката за Бренан Джонсън, който остави за Сон, който бе с лице и с удар от близко разстояние порази целта.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ