вторник, 01.10.24
9.4 C
София
14 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Гол в края лиши България от победа

      България завърши при 1:1 като гост на Азербайджан в мач от новия турнир FIFA Series и пропусна чудесна възможност да запише втора поредна победа.

      Двубоят започна с добра възможност за съперника още във втората минута, но Ренат Дадашов не успя да уцели вратата на Дюлгеров.

      В следващите минути домакините продължиха да нападат, но не стигнаха до точен удар.

      Първата добра възможност за България дойде в осмата минута, но Десподов не се възползва и стигна само до корнер.

      В средата на първата част се стигна до напрежение и жълти картони заради фаул на сина на треньора на нашите Илиан Илиев – младши.

      Азербайджан пропусна да поведе в 27-ата минута, когато Байрамов остана очи в очи с Дюлгеров, но не успя да го преодолее.

      Най-добрата възможност за България дойде десет минути след това, когато Десподов стреля от фаул, но вратарят на съперника спаси.

      Минута преди края и Иван Дюлгеров показа рефлекс и отрази изстрел на Еду Паскуал. В продължението на първата част Живко Атанасов отправи удар с глава, но над вратата.

      Минути след почивката появилият се като резерва Светослав Вуцов спаси коварен удар с глава на Емин Махмудов. Малко след това и Илиан Илиев – младши пропиля добра възможност за гол.

      България откри резултата в 59-ата минута, когато Филип Кръстев получи от Кирил Десподов след корнер, и прати топката във вратата с техничен удар в далечния ъгъл (1:0) за първия си гол с националния отбор.

      Десет минути по-късно Кирил Десподов можеше да реши всичко, но стреля покрай гредата след пас на Лукас Петков в наказателното поле.

      Четвърт час преди края Бадави Хюсеинов пропусна да изравни, а малко след това Лукас Петков получи жълт картон за симулация.

      Елвин Джафаркулийе пропиля поредната добра възможност за азерите в 82-ата минута, когато не успя да уцели вратата от чудесна позиция.

      Съперникът стигна до изравнителен гол в 87-ата минута, когато Муса Гурбанлъ получи на празна врата и се разписа за 1:1.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ