вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Украйна с впечатляващ обрат за 120 секунди

      Украйна се класира за един от трите финалния плейофа за класиране на Евро 2024, след като направи изключително впечатляващ обрат от 0:1 до 2:1 само за 120 секунди и то в заключителните минути при гостуването на Босна и Херцеговина в Зеница. Двубоят изобщо не се развиваше добре за футболистите на Ребров, но в крайна сметка те успяха да стигнат до крайния успех.

      Пред Георгий Судаков се откри много добра възможност в 11-ата минута, но завършващият удар бе разочароващ и топката излезе в аут.

      Един Джеко имаше добър шанс в 40-ата минута, но ударът му бе изключително неточен и топката излезе в аут.

      Босна и Херцеговина поведе с 1:0 в 57-ата минута. Амар Дедич стреля, топката рикошира в крака на Матвиенко и влетя във вратата на Андрий Лунин.

      Босна можеше да удвои своята преднина в 82-ата минута. Миралем Пянич намери много добре Демирович в наказателното поле на Украйна, който бе сам срещу Лунин, но вратарят се намеси чудесно и спаси.

      Две минути по-късно Един Джеко отправи първия си удар през второто полувреме, но високо над напречната греда в аут.

      Украйна успя да изравни резултата в 85-ата минута, когато Конопля центрира по земя в наказателното поле на Босна, където Яремчук засече топката и я вкара във вратата на Ибрахим Сехич.

      Украйна осъществи обрата в мача в 87-ата минута. Яремчук центрира в наказателното поле на Босна, където Артьом Довбик засече топката с глава и я прати във вратата на безпомощния Сехич за 2:1.

      Дълбоко в добавеното време на срещата Украйна можеше да вкара и трети гол. Гостите организираха много добра контраатака, при която Михайло Мудрик получи топката на отлична позиция, но не успя да намери опразнената врата, а след намесата на играч на Босна топката излезе в корнер.

      Така Украйна се класира за финалния плейоф, където ще се изправи срещу Исландия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ