вторник, 01.10.24
7.8 C
София
12 C
Пловдив
10.1 C
Варна
Search Suggestions

      Шоу на Лева, гол на Феликс, изгониха Шави – Барселона разби Атлетико Мадрид

      Отборът на Барселона постигна категорична победа при гостуването на Атлетико Мадрид с 3:0, което се оказа пета поредна за каталунците срещу столичани. Роберт Левандовски направи истинско шоу, като отбеляза красив гол и се отчете с две асистенции. Головата сметка обаче откри отново Жоао Феликс, който е преотстъпен от Атлетико Мадрид и на практика във втори пореден мач играе ключова роля за победата на Барселона.

      Любопитното е, че в края на първото полувреме Шави получи втори жълт картон и рано-рано бе изпратен на трибуните, което обаче не разстрои играча на Барселона.

      Барса започна мача с две момчета на по 17 години. Ектор Форт зае място като ляв защитник, а Пау Кубарси зае място в центъра на защитата.

      Първата добра голова възможност бе в 7-ата минута, когато Пабло Бариос получи добро подаване от Родриго Де Пол и стреля, но топката излезе в аут.

      В 38-ата минута Фермин Лопес нанесе силен удар, но Ян Облак направи чудесно спасяване.

      Само секунди по-късно Барселона поведе. Жоао Феликс започна атаката, пусна към Роберт Левандовски, който почти от аутлинията върна топката в наказателното поле, където Феликс засече и реализира за 0:1.

      Малко преди почивката Шави получи втори жълт картон за разправия със съдията.

      Само 2 минути след подновяването на играта Барселона нанесе своя втори удар. Рафиня пусна топката към Роберт Левандовски, който се обърна и с чудесен диагонален удар я вкара в мрежата на Облак за 0:2.

      След второто попадение последваха няколко минути, в които домакинита създадоха добри шансове. Маркос Йоренте бе близо до попадение, но Марк-Андре тер Щеген успя да спаси.

      В 65-ата минута Барселона вкара и трети гол. Този път Роберт Левандовски се бе озовал по десния фланг, центрира прецизно право на главата на Фермин Лопес, който не остави шансове на Облак – 0:3.

      В 86-ата минута Саул Нигес можеше да върне един гол, но не успя да уцели вратата от непосредствена близост.

      В добавеното време Молина фаулира Санчес Родригес на границата на наказателното и получи директен червен картон, тъй като бе последен човек в отбраната на Атлетико. Левандовски изпълни прекия свободен удар, но не сполучи да отбележи четвърти гол.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ