вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Ботев (Враца) спря черната серия след драма в края срещу Берое

      Берое направи домакинско 2:2 срещу Ботев (Враца) в мач от 25 кръг на efbet Лига. Гостите стигнаха до равенството с гол в добавеното време. По този начин врачани спряха серията си от шест поредни загуби в шампионата.

      Първото полувреме не предложи много опасности пред двете врати. По-интересното беше в зоната пред рамката, защитавана от гостите. В 17-ата минута Берое откри резултата. След комбинация с Франциско Сагарди Жорди Говеа получи топката пред наказателното поле, нахлу в зоната и с удар около точката на дузпата прати топката неспасяемо в мрежата на Федерико Бариос.

      Втората част започна ударно за Берое. Себастиан Вия първо сам опита изстрел към вратата на Ботев (Враца), но не затрудни Федерико Бариос. В 54-ата пък подаде на Сагардия, чийто удар се отби от левия страничен стълб. След изминаването на час игра гостите изравниха. Браян Переа се разписа с глава, засичайки центриране от корнер. Само минута по-късно Вия беше изваден сам срещу вратаря на врачани от Франсиско Сагардия, но Бариос спаси с крак.

      В 70-ата минута Себастиян Вия получи пас отдясно и напредна към наказателното поле на гостите, подаде на резервата Джани Политино, който прати топката във вратата. Ситуацията беше прегледана с ВАР, тъй като страничният съдия вдигна флаг за засада. Системата за видеоповторение потвърди редовността на попадението и Берое отново излезе напред в резултата.

      В четвъртата минута на добавеното време Ботев (Враца) изравни за втори път. След центриране Браян Переа отигра с глава, а Ласана Н’диайе опита акробатичен удар, който беше спасен от Артур да Мота. Резервата Даниел Генов се оказа най-съобразителен при последвалото разбъркване и прати топката във вратата.

      С равенството старозагорци събраха 29 точки, колкото има и десетият Славия, но „белите“ имат мач по-малко и утре приемат Локомотив (Пловдив). Гостите вече имат 14 точки, но остават на предпоследното 15-о място.

      В следващия кръг Берое гостува на ЦСКА 1948 на 31 март, а ден по-рано Ботев (Враца) е домакин на Хебър в мач на два отбора, водещи битка за оцеляване в елита.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ