вторник, 01.10.24
12.9 C
София
17 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Избухване за две минути реши Барса – Наполи

      Барселона води с 3:1 на Наполи в реванша от осминафиналите на Шампионската лига. Първата среща в Неапол завърши 1:1.

      Решителният двубой се играе на стадион „Луис Компанис“, известен повече като „Монтжуик“. Христо Стоичков е сред зрителите на мача.

      Първата голова ситуация беше в 13-ата минута. Пау Кубарси пусна отличен извеждащ пас към Фермин Лопес зад гърба на отбраната на Наполи, младокът изскочи сам срещу Алекс Мерет, но стреля над вратата. В 15-ата минута Барселона поведе. Рафиня подаде на Фермин Лопес на точката на дузпата, а той бе оставен непокрит и се разписа за 1:0.

      Само 120 секунди след това каталунците нанесоха нов удар, повеждайки с 2:0. 16-годишният суперталант Ламин Ямал подаде на Рафиня, бразилецът стреля, но топката се отби в лявата греда, след което попадна в Жоао Кансело, който направи точна добавка, наказвайки Алекс Мерет.

      В 30-ата минута Наполи намали изоставането си. Матео Политано подаде към Амир Рахмани, който беше изпуснат в наказателното поле на домакините и с прецизен удар вкара топката в долния десен ъгъл на Марк-Андре тер Стеген – 2:1.

      В 34-ата минута стражът на Барса се намеси решително, спасявайки удар на Джовани Ди Лоренцо. Хвича Кварацхелия отправи коварен далечен изстрел в 47-ата минута, но встрани от вратата на Тер Стеген. Две минути по-късно се стигна до дискусионна ситуация в наказателното поле на Барселона. Виктор Осимен си чукна много силно топката, получи се рикошет в крака на Пау Кубарси, а между двамата футболисти имаше съприкосновение в наказателното поле на каталунците. Италианците изразиха претенции за дузпа, но съдията Дани Макели и ВАР прецениха, че няма основание да бъде отсъдена такава.

      В 55-ата минута Жоао Кансело комбинира с Рафиня в наказателното поле на гостите, бразилецът стреля, Мерет спаси.

      Ламин Ямал вкара гол в 68-ата минута, но попадението правилно не бе зачетено заради засада.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ