сряда, 02.10.24
0.8 C
София
10 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      Ливърпул обезсмисли реванша със Спарта

      Ливърпул победи с категоричното 5:1 Спарта Прага в първи двубой от осминафиналната битка между двата тима в Лига Европа.

      Двубоят започна страхотно за мърсисайдци. В петата минута Сьоренсен извърши нарушение в наказателното поле, което доведе до дузпа за Ливърпул. Зад топката застана световният шампион Алексис Мак Алистър, който прати Петер Виндал в обратния ъгъл и се разписа за 0:1.

      В 15-ата минута Хараслин бе изведен зад защитата и напредна сам срещу вратаря Келъхър, който показа рефлекс и успя да играе с топката, а след това Джо Гомес се намеси, чистейки от голлинията.

      Минути след това удар на Пресиадо бе блокиран от Конате. При последвалия ъглов удар Келъхър не излезе добре, стигна се до удар с глава на Витик, при който обаче вратарят на мърсисайдци се намеси решително.

      Ливърпул увеличи преднината си на два гола в 25-ата минута, когато Дарвин Нуньес с майсторски изстрел извън наказателното поле не остави никакъв шанс на Виндал да отрази удара му за 0:2.

      В 37-ата минута Велко Бирманчевич пропусна добър шанс да се разпише във вратата на Ливърпул. Три минути след това Хараслин излезе срещу Келъхър, но вратарят на мърсисайдци успя да излезе и да го спре, а след това съдията вдигна и флага за засада.

      В третата минута на добавеното време към първата част Нуньес вкара второто си попадение в двубоя и трето за Ливърпул. Уругваецът стреля от воле и както и при първия си гол не остави никакъв шанс на Виндал.

      В началото на втората част влезлият като резерва Конър Брадли опита да пресече подаването на Бирманчевич към Кухта, но вместо това зрелищно заби топката в собствената си врата.

      В 50-ата минута Ибрахима Конате се контузи и в игра влезе Върджил ван Дайк. Дарвин Нуньес пък получи почивка като на негово място се появи Доминик Собослай.

      В 54-ата минута Ливърпул си върна преднината от три гола – Харви Елиът пусна към Луис Диас в наказателното поле, а колумбиецът се разписа за 1:4.

      В 74-ата минута Мохамед Салах се появи в игра за Ливърпул, заменяйки Луис Диас.

      В 83-ата минута Боби Кларк отне топката на лявото крило, пусна към Собослай, а той от своя страна подаде на Салах, който вкара топката в мрежата на Виндал, но след проверката с ВАР се оказа, че е имало засада.

      В добавеното време на срещата Доминик Собослай оформи крайното 5:1 за Ливърпул.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ