сряда, 02.10.24
8.5 C
София
6 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Спектакъл на Мбапе в Страната на Баските прати ПСЖ на четвъртфинал в ШЛ

      Пари Сен Жермен се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига, след като победи Реал Сосиедад с 2:0 на „Реале Арена“ в Сан Себастиан в осминафинален мач-реванш и с общ резултат 4:0 продължава напред. И двата гола бяха дело на Килиан Мбапе, който се разписа веднъж и в първия мач. Жребият за четвъртфиналите e в петък, 15 март от 13:00ч. българско време.

      В 15-ата минута Мбапе даде аванс на парижани след красив гол с удар от малък ъгъл. Мбапе покачи на 2:0 в 56-ата минута след супер извеждащ пас на резервата Канг-ин Лий и бърз пробив, последван от удар в близкия ъгъл. В 62-рата минута гол на Андер Баренечеа не бе признат заради засада. Капитанът Микел Мерино отбеляза почетно попадение за „чури-урдин“ в 89-ата минута.

      В десетата минута се стигна до първото интересно положение в мача, като то бе на сметката на ПСЖ. Килиан Мбапе демонстрира техниката си и проби отлично по левия фланг, стигна до аутлинията и пусна успореден пас към Брадли Баркола, който от много близка дистанция стреля право в тялото на Алекс Ремиро.

      Четъврт час след началото на мача ПСЖ излезе напред в резултата. Усман Дембеле пусна елегантно извеждащо подаване към Мбапе, който пое топката, елиминира няколко противникови бранители и стреля красиво от малък ъгъл, като стреля неспасяемо и прониза Ремиро за 0:1. Шутът на французина бе толкова силен, че скъса мрежата, но бързо домакините я поправиха.

      В 29-ата минута Уорън Заир-Емери изведе Баркола на десния фланг, той бързо намери Килиан Мбапе на стрелкова позиция, нападателят стреля от движение по земя към близкия ляв ъгъл, но Алекс Ремиро блесна със страхотно спасяване с левия крак, като изби в корнер, от който не последва нищо интересно.

      В последната минута от редовното време на първата част Такефуса Кубо пробва късмета си с елегантен удар от дистанция със силния ляв крак към горния десен ъгъл, но топката се завъртя прекалено много и излезе в аут.

      Това бе и всичко по-интересно за първата част.

      В 56-ата минута ПСЖ сложи точката на спора с втори гол в мача и общо четвърти в елиминацията. Влезлият от резервната скемайка Канг-ин Лий изведе по брилянтен начин с пас по въздуха Мбапе, който демонстрира скоростта си и „издуха“ изнесената отбрана на Сосиедад, озова се очи в очи с Алекс Ремиро и с хладнокръвен удар в близкия десен ъгъл покачи на 2:0 в полза на гостите.

      В 63-ата минута Мартин Субименди качи топката на главата на Игор Субелдия с пас през центъра, младокът, който влезе от пейката безпроблемно прати топката в мрежата, но се оказа в нередовна позиция и попадението на баските бе отменено.

      Десет минути по-късно Джанлуиджи Донарума допусна груба грешка и подари топката на Микел Оярсабал, който напредна и отблизо опита да копне италианския вратар, който обаче бе заел добра позиция и без никакви проблеми отрази удара му. В 76-ата минута Хамари Траоре намери Субименди в наказателното поле, но той стреля много неточно.

      В 82-рата минута Андре Силва имаше възможност да отбележи почетно попадение за Реал Сосиедад, след като излезе на чиста позиция, но стреля много слабо и право в ръцете на Джанлуиджи Донарума. В 89-ата минута Йон Андер Оласагасти шутира от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер.

      При последвалото разбъркване от ъгловия удар Реал Сосиедад все пак отбеляза почетно попадение. Бенят Туриентес проби отдясно в наказателното поле и пусна прострелно центриране, топката не бе добре изчистена и Микел Мерино я прати безпроблемно в опразнената врата за крайното 1:2.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ