сряда, 02.10.24
8.5 C
София
6 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Байерн изнесе германска футболна лекция на Лацио

      Байерн Мюнхен е четвъртфиналист в Шампионска лига, след като отстрани Лацио с общ резултат с 3:1. Баварците се наложиха над римските „орли“ с 3:0 на „Алианц Арена“ в реванша от 1/8-финалите между двата тима. Хари Кейн даде аванс на своя тим в 39-ата минута, като до края на първото полувреме Томас Мюлер удвои преднината за своя тим. Кейн отново се разписа в 66-ата минута, като по този начин помогна на своя тим да диша по-спокойно до последния съдийски сигнал.

      По този начин футболистите на Байерн Мюнхен спасиха работата на своя наставник Томас Тухел, който бе заплашен от уволнение, ако баварците не се класират за фазата на 1/4-финалите в Шампионска лига.

      Първото по-опасно положение бе пред вратата на Мануел Нойер. Матео Гендузи стреля от границата на наказателното поле на Байерн Мюнхен в 5-ата минута, но покрай десния страничен стълб.

      Томас Мюлер проби през центъра в ответната атака, като отклони към Лерой Сане, чийто удар не затрудни Иван Проведел в 6-ата минута.

      Байерн Мюнхен имаше страхотна възможност да поведе в 14-ата минута, когато Джамал Мусиала получи топката около границата на наказателното поле на Лацио, навлезе навътре и отправи мощен удар, който обаче бе отразен от Иван Проведел, който бе добре позициониран в ситуацията.

      Лерой Сане комбинира с Хари Кейн, който бе с гръб към вратата на Лацио, но се обърна бързо и отправи удар към долния ляв ъгъл на вратата, но след рикошет в крака на бранител на римските „орли“ топката напусна пределите на терена в 17-ата минута.

      Байерн продължи с натиска и през следващите минути. В 24-ата минута Джамал Мусиала получи топката в наказателното поле и стреля с първото си докосване, но бранител на Лацио блокира. Последва добавка от страна на Рафаел Герейро, който обаче не намери очертанията.

      Байерн Мюнхен успя да поведе в 39-ата минута след страхотна отборна игра в нападение. Джамал Мусиала изведе Томас Мюлер с балонно подаване, а опитният футболист свали с глава за Рафаел Герейро. Крайният бранител на баварците не успя да направи добър контакт с топката в опита си за удар, но се получи подаване към Хари Кейн. Англичанинът засече топката с глава в долния ляв ъгъл и реализира от близко разстояние.

      Баварците успяха да удвоят преднината си във втората минута от продължението на първото полувреме. Рафаел Герейро центрира от корнер на първа греда, където Чиро Имобиле отби топката. Матайс де Лихт овладя и стреля от воле, а точно пред голлинията Томас Мюлер отклони топката с глава в мрежата.

      Байерн Мюнхен продължи да бъде активен и на старта на второто полувреме. Хари Кейн проби през средата чрез дрибъл в 59-ата минута, като отклони наляво за Рафаел Герейро, чийто удар премина покрай левия страничен стълб на вратата.

      Байерн Мюнхен направи сериозна крачка към четвъртфиналите, след като вкара трети гол в 66-ата минута. Томас Мюлер получи топката в последната третина на игрището и подаде по дясното крило за Лерой Сане, който си заложи топката и стреля с левия си крак към долния десен ъгъл на вратата. Иван Проведел успя да се намеси, но Хари Кейн бе добре позициониран, за да се възползва от рикошета и да прати топката от близко разстояние в мрежата.

      Томас Мюлер бе изведен зад гърба на отбраната на Лацио в 71-вата минута от Лерой Сане. Ветеранът шутира от чиста позиция, но Иван Проведел показа страхотен рефлекс и отрази.

      Най-доброто положение до този момент в срещата за Лацио дойде в 72-рата минута, когато Луис Алберто се възползва лошо изчиствена от страна на футболист на баварците и стреля опасно, но удеарът му бе блокиран.

      Байерн Мюнхен успя умело да затвори двубоя, не позволявайки на „бианкочелести“ да стигнат до опасност пред вратата на Мануел Нойер.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ